Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pouť, žehnání a vzpomínání.

article preview

   Rok utekl jako voda a opět je zde Touchovická pouť konaná k poctě sv.Vavřince, patrona naší obce. Počasí jako na objednávku, modrá obloha a krásné letní počasí zvalo k návštěvě letního cvičiště. Začínáme, jako vždy, sobotní taneční zábavou pod širým nebem. Na podiu se činí skupina Exit a tanečníků přibývá s prodlužujícími se stíny, až se zaplní celý parket  a dobrá nálada vydrží do brzkých ranních hodin.

   Co nás čeká v neděli? Přece pouťové odpoledne, které zahajuje v dobré formě hrající Exit. Na řadu přichází místní Sbor dobrovolných hasičů, aby se pochlubil novým hasičským vozem, zaplaceným částečně s dotací a z části z obecních peněz  Aby neponechali nic náhodě, požádali hasiči o požehnání Otce Viléma z římsko katolické farnosti v Liběšicích a představení nového vozu si nenechal ujít ani předseda okresního sboru dobrovolných hasičů pan Jaroslav Kosina.

   Poté přišlo na řadu vzpomínání a připomínka, že život se neskládá pouze z radostných a veselých událostí. V letošním roce v květnu zemřel velký příznivec a pravidelný návštěvník a učinkující na touchovický poutí pan Vlastimil Harapes. S krátkou vzpomínkou a připomenutím jeho vztahu k našim poutím a kraji vystoupil  pan Milouš Červencl. Jeho vzpomínání a písničku orámoval potlesk, jako poděkování za všechny příjemné a hezké chvíle.

   Dalším vystupujícím a hlavní hvězdou byl zpívající právník Ivo Jahelka, který nezklamal nejen svoje fanoušky, ale i ostatní posluchače. Pestré pásmo humorných případů ze soudní praxe a jejich zhudebnělá podoba pobavila všechny posluchače. A nakonec přichází opět núnavný Exit, aby některé z nás vybídl k tanci a pouťové odpoledne dovedl do zdárného konce.

   A závěrečné poděkování? Všem návštěvníkům, kteří přes velkou konkurenci našli cestu k nám, všem učinkujícím za profesionální výkony, majitelům a provozovatelům lunaparků, majitelům občerstvení a v neposlední řadě všem dobrovolníkům, kteří bez ohledu na čas a osobní pohodlí celý areál připravili i uklidili. Bravo.

   a za rok nashledanou!

                                                                                                                                      (hp)

FOTA  ZDE.

 

 
 


Poslední fotografie


Počasí




Archiv

Kalendář
<< srpen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31